Style Sampler

Layout Style

Patterns for Boxed Mode

Backgrounds for Boxed Mode

Toate campurile sunt obligatorii.

Inchide formularul

Inovatii in oftalmologie la Clinica Gauss din Bacau

Inovatii in oftalmologie la Clinica Gauss din Bacau
icon
Inovatii in oftalmologie la Clinica Gauss din Bacau

Clinica Oftalmologica Gauss din Bacau a implementat doua inovatii in domeniul oftalmologiei: chirurgia cataractei cu ajutorul laserului in femtosecunda si implantarea unei noi generatii de cristaline artificiale prin incizie de 1.2 mm.
Operatii demonstrative realizate cu aceste tehnici au fost transmise in direct participantilor la Congresul National de Oftalmologie ce a avut loc la Sinaia.
Operatiile au fost realizate de dr. Cristian Postolache, medic al clinicii, si de catre alti trei chirurgi cu experienta din Romania, dr. Cosmin Rosca, dr. Andrei Filip si dr. Catalina Corbu.
Laserul in femtosecunda este cea mai noua tehnologie de operatie a cataractei, fiind superioara din punct de vedere al preciziei, sigurantei, centrarii implantului de cristalin si predictibilitatii, fata de tehnologia clasica cu ultrasunete. Acest laser emite pulsuri cu durata de ordinul femtosecundelor (10 la puterea -15) avand proprietatile unui cutit cu taietura foarte fina, de aproximativ 6 microni. Cu ajutorul lui se pot realiza inciziile de la nivelul corneei, la nivelul capsulei anterioare a cristalinului si in interiorul acestuia, ajutand astfel la indepartarea cataractei.
Cealalta inovatie este reprezentata de implantul de cristalin numit INCISE. Implantul este facut din materiale extrem de performante (cea mai noua generatie de polimeri acrilici) care permit calitati optice exceptionale, aducand beneficii atat chirurgului cat si pacientului. Datorita proprietatilor materialului, acest cristalin este conceput sa poata fi intodus in interiorul ochiului printr-o incizie foarte mica, de 1.2 mm, fata de incizii de 1.8 mm prin care se introduc celelalte cristaline.
Toate acestea conduc la o reducere a astigmatismului postoperator, scaderea timpului operatiei, sigilare mai buna a plagii la sfirsitul operatiei si nu in ultimul rand, asigura cresterea claritatii vederii.
Incepand cu luna martie a anului 2013 a fost introdusa pentru prima data in Romania aceasta tehnologie, iar Clinica Gauss a prezentat experienta primelor 100 de cazuri facute de catre doctorul Cristian Postolache.

Sursa: Bacau Express