Style Sampler

Layout Style

Patterns for Boxed Mode

Backgrounds for Boxed Mode

Toate campurile sunt obligatorii.

Inchide formularul

Gauss si excelenta in oftalmologie

Gauss si excelenta in oftalmologie
icon
Gauss si excelenta in oftalmologie

In ultimii ani, daca vorbim de excelenta in oftalmologie, vorbim de Gauss. O clinica ce a devenit un brand al Bacaului si care ofera servicii medicale oftalmologice la standarde internationale.

Echipa Gauss raspunde celor mai exigente nevoi cu respect si daruire pentru pacientii sai, foloseste ultimele tehnici chirurgicale in domeniu si dispune de cea mai moderna tehnologie.

Clinica Gauss din Bacau detine sala de operatii dotata la nivel mondial, iar investitiile continua in cele mai noi si moderne echipamente, pentru satisfacerea in permanenta a celor mai complexe solicitari medicale, ce garanteaza interventii chirurgicale de mare precizie, riscuri minime si eficienta maxima.

In cadrul intregii retele a Centrului Oftalmologic Gauss se ofera si consultatii, dar se realizeaza si o arie larga de investigatii oftalmologice, in functie de tipul afectiunii. Se asigura un diagnostic precis si detaliat, cu aparatura si echipamente de cea mai buna calitate, de inalta acuratete si complexitate, de catre un personal medical experimentat ce lucreaza cu o mare responsabilitate profesionala.

Despre tot ce inseamna aceasta excelenta in oftalmologie, am purtat un dialog cu cei doi doctori, Cristian si Oana Chelaru Postolache, medici ai Clinicii oftalmologice Gauss. (Roxana Neagu)

Clinica Gauss s-a infiintat din dorinta de a practica medicina la nivelul standardelor occidentale. Am ales sa ramanem in tara, atunci cand in strainatate puteam reusi cu succes, asa cum au facut-o foarte multi colegi de ai nostri.

Clinica s-a deschis in 2012 si de atunci adresabilitatea a devenit din ce in ce mai mare, datorita, pe de o parte, experientei chirurgicale acumulate, dar, pe de alta parte, si prin aparatura medicala si tehnologiile de ultima ora, care ne permit o foarte buna acuratete a diagnosticului si o mare precizie a interventiilor chirurgicale.

Am achizitionat cea mai noua tehnologie in domeniul chirurgiei laser oftalmologice – laserul in femtosecunda, un laser care are multiple aplicatii in oftalmologie.

Unul dintre domenii e chirurgia cataractei, in care laserul realizeaza cei mai importanti pasi chirurgicali. Prin aceasta tehnologie laser se reduce foarte mult energia eliberata intraoperator, micsorand efectele negative asupra tesuturilor globului ocular.

Astfel, sunt reduse riscurile la pacientii cu cataracta foarte veche sau dura ori in cazurile complicate (exemplu in sindromul de pseudoexfoliere, in cataracta intumescenta, in cristalinul sublunar etc), riscuri de cele mai multe ori inevitabile prin tehnologia clasica de facoemulsificare prin ultrasunete.
dr-cristian-postolache-desteptarea
Gauss
dr. Cristian Postolache

De asemenea, creste precizia de taiere si, prin aceasta, predictibilitatea rezultatului postoperator.

Un alt domeniu in care isi gaseste aplicatie laserul femtosecunda e cel al chirurgiei refractive. De la aparitia lui s-a intrat intr-o noua era in operatiile de reducere a dioptriilor, crescand siguranta si precizia rezultatelor. Aceste operatii sunt adresate persoanelor peste 18 ani, putand rezolva cazuri de miopie mica si medie, hipermetropie, astigmatism.

Laserul femtosecunda realizeaza cu o precizie de neegalat crearea flapului cornean; creste siguranta la suctiune in astigmatismele medii si mari. Clinica Gauss aplica aceasta tehnologie inca de la inceputul anului 2013, numarul pacientilor care beneficiaza de ea fiind în continua crestere datorita rezultatelor superioare ale acesteia.

O alta tehnologie revolutionara in realizarea operatiilor de cataracta (in special in cazurile asociate cu astigmatism preoperator) e reprezentata de o suita de aparate (CALISTO EYE SYSTEM) – ce permite masurarea mult mai precisa a parametrilor oculari (refractia corneei, planificarea si calcularea dioptriilor cristalinului de implantat) si transmiterea datelor in sala de operatie, catre aparatul laser si microscopul operator. Se reduc astfel erorile umane.
dr-oana-postolache
Gauss
dr. Oana Postolache

Chirurgul va vedea in timpul operatiei, proiectat prin microscop, pe suprafata ochiului de operat, locurile exacte unde trebuie sa realizeze inciziile si pozitionarea cristalinului artificial.

Avantajele folosirii acestei tehnologii sunt, pe langa economisirea timpului (nemaifiind nevoie de marcaje preoperatorii), precizia si exactitatea unor timpi chirurgicali si a implantarii cristalinului artificial, cu sanse sporite de a obtine o refractie postoperatorie dorita. Pentru miopiile mari si foarte mari, exista azi o modalitate de rezolvare mai putin invaziva, fara afectarea corneei si cristalinului, complet reversibila, prin folosirea unor implante retroiriene – Visian ICL, ce reusesc sa reduca miopii de peste 30 dioptrii. Aceasta tehnica permite pastrarea cristalinului natural si reducerea dioptriilor extreme catre zero, tehnica folosita in Clinica Gauss an mod frecvent si de care pacientii sunt extrem de multumiti.

Participari la stagii de pregatire si congrese internationale:
congrese-desteptarea
Gauss
Cei mai importanti chirurgi ai cataractei din tara la al IV-lea Congres al Societatii Romane de Cataracta si Chirurgie Refractiva cu participare internationala 2017- Eforie

Medicii Oana si Cristian Postolache au participat constant la stagii de pregatire si congrese internationale, iar informatiile si tehnicile obtinute sau prezentate la aceste intalniri sunt puse deja in practica la Clinica Gauss. Cele mai recente participari de acest gen au fost:
– al patrulea Congres al Societatii Romane de Cataracta si Chirurgie Refractiva, unde dr. Cristian Postolache a prezentat lucrarea „Cazuri dificile in chirurgia cataractei”, iar dr. Oana Postolache a prezentat lucrarea „Implantul de cristalin ICL Staar Vision, pentru corectia miopiilor mari si foarte mari la tineri cu varsta cuprinsa intre 21 si 40 ani”
– a XVII-a editie a Congresului Euretina Barcelona Septembrie 2017
– al XXXV-lea Congres al Societatii Europene de Cataracta si Chirurgie Refractiva, ce a avut loc la Lisabona, in octombrie 2017, si a reunit cei mai prestigiosi medici oftalmologi cu scopul de a prezenta si dezbate ultimile inovatii in domeniul cataractei si chirurgiei refractive
– al XVI-le-a Congres National cu participare internationala al Societatii Romane de Oftalmologie, Sinaia, Septembrie 2017
– departamentul de optica a participat la cursurile Hoya Faculty Budapesta – instruire avansata pentru recomandarea celei mai potrivite lentile Hoya, adaptata nevoilor clientilor.

„Aceste schimburi de experienta internationale sunt dovada adevaratei competitivitati in domeniu. Implicand un constant efort de timp si financiar si o continua cautare a excelentei, ele sustin, alaturi de experienta de ani de zile in oftalmologie, livrarea unui serviciu medical de calitate si la nivel avansat pacientilor locali. Respectul inseamna servicii de calitate la un pret corect.”
medicii Oana si Cristian Postolache

Clinica bacauana Gauss demonstreaza constant prin dr. Cristian Postolache ca este un reper al oftalmologiei romanesti.

Acesta are in palmares zeci de mii de cazuri rezolvate de cataracta, glaucom, cornee si operatii de reducere de dioptrii. Metodele folosite ofera beneficii majore pacientilor: recuperare foarte rapida a vederii, cicatrizare in conditii de maxima siguranta si un risc minim de infectii sau hemoragii. De aceea, persoanele care sufera de afectiuni oftalmologice sunt incurajate sa apeleze la serviciile Clinicii Gauss.

Gauss, prin cele 11 cabinete din Bacau (trei cabinete și clinica), Onesti, Tg. Ocna, Comanesti, Moinesti, Buhusi, Piatra Neamt si Tg. Neamt, ofera excelensa in oftalmologie!