Style Sampler

Layout Style

Patterns for Boxed Mode

Backgrounds for Boxed Mode

Toate campurile sunt obligatorii.

Inchide formularul

Laserul Femtosecond si Microkeratom: Predictibilitatea flap-ului si rezultate vizuale

Laserul Femtosecond si Microkeratom: Predictibilitatea flap-ului si rezultate vizuale
icon
Laserul Femtosecond si Microkeratom: Predictibilitatea flap-ului si rezultate vizuale

In cadrul celui de-al treilea Congres al Societatii Romane de Cataracta si Chirurgie Refractiva, 23-26 iunie 2016 ce a avut loc la Eforie Nord, medicii Centrului Oftalmologic Gauss dr. Oana Postolache, dr. Cristian Postolache si dr Silvia Tone au prezentat o comparatie intre predictibilitatea grosimii flap-ului si rezultatele vizuale intre flap-ul creat cu microkeratomul şi cel creat cu laserul femtosecond pentru LASIK.
In acest sens a fost realizat un studiu retrospectiv pe 36 pacienti carora li s-a facut LASIK. Flap-urile au fost create cu laserul femtosecond LensX Alcon si de microkeratomul Gebauer.
Rezultatele vizuale au fost masurate luand in calcul cea mai buna acuitate vizuala corectata inainte de operatie si acuitatea vizuala dupa operatie la o saptamana, o luna si 3 luni. Grosimea flap-ului a fost masurata atat cu pahimetrul ultrasonic cat si cu OCT-ul de pol anterior.
Rezultatul, explicat de domnul dr. Postolache Cristian, a fost acela ca flap-ul creat cu microkeratomul a fost mai subtire decat a fost planificat: 118 µm ± 8.6 µm in centru (planificare pentru 130 µm)m in timp ce grosimea flap-ului creat cu laserul femtosecond a fost de 112 µm ± 6.8 µm (110 µm planificat). Rezultatele vizuale au fost bune în ambele cazuri la 1 luna si la 3 luni.
Astfel, medicii Centrului Oftalmologic Gauss au demonstrat ca predictibilitatea flap-ului a fost mai buna pentru laserul femtosecond decât pentru microkeratom, in timp ce rezultatele vizuale au fost similare.
Cristisccr2016