Style Sampler

Layout Style

Patterns for Boxed Mode

Backgrounds for Boxed Mode

Toate campurile sunt obligatorii.

Inchide formularul

CROSSLINKING

Keratoconusul este o boala non-inflamatorie, degenerativa care se caraterizeaza prin modificarea formei corneei care, din rotunda devine conica si a grosimii corneene care devine din ce in ce mai subtire. Ca urmare a subtierii, forma sferica, normala a corneei este distorsionata si rezulta o disfunctie vizuala semnificativ─â. Are o incidenta de 1 caz la 2000 locuitori, debuteaza in copilarie, iar cateodata atinge forme severe la pacientii cu varste cuprinse intre 20 si 40 de ani.

Crosslinking-ul Cornean este cea mai moderna metoda de tratament, realizata cu ajutorul laserului in femtosecunde, iar disconfortul pe care il resimte pacientul este minim.

Este o reactie de fotopolimerizare intre o substanta speciala riboflavina si colagenul din stoma corneana sub o lampa de UV-A speciala. Riboflavina intareste legaturile de colagen de la nivelul cornean nemaipermitand corneei sa se deformeze.

Stabilizarea refractiei si imbunatatirea vederii incep sa fie observate de pacient in aproximativ 2 luni.

Clinica Oftalmologica Gauss este printre putinele din tara ce pune la dispozitie tratamentul acestei afectiuni prim metoda moderna de crosslinking.