Style Sampler

Layout Style

Patterns for Boxed Mode

Backgrounds for Boxed Mode

Toate campurile sunt obligatorii.

Inchide formularul

Chirurgie Retina

Retina reprezinta stratul nervos care acopera polul posterior al globului ocular. Afectiunile retinei au consecinte grave iar diagnosticarea din timp mareste considerabil eficienta tratamentului chirurgical. Centrul Gauss detine cele mai performate aparate de investigatii pentru diagnosticarea prococe a bolilor retinei.

Dezlipirea de retina este o boala grava care poate evolua pana la pierderea totala a vederii ochiului respectiv. Decolarea retinei se extinde progresiv, prin formarea de membrane in interiorul ochiului care vor tractiona suplimentar retina si vor produce dezlipirea totala.

Retinopatia diabetica se manifesta prin tulburari de vedere si poate duce la orbire. Este o boala ce progreseaza in timp si una dintre cele mai frecvente cauze de orbire spontana.

Degenerescenta maculara este principala cauza de afectare ireversibila si severa a vederii la persoanele varstnice. Se datoreaza unui fenomen de imbatranire al retinei in portiunea sa centrala, numita macula, cu reducerea vederii centrale.

Tratamentul acestor afectiuni este chirurgical, iar alegerea tipului de interventie si a anesteziei depinde de caracteristicile si complicatiile bolii.

Clinica Oftalmologica Gausss este printre putinele din tara ce detine noua tehnologie de microincizie cu abord transconjuctival, cu ajutorul careia se realizeaza interventii chirugicale cu o mare rata de succes si complicatii reduse.