Style Sampler

Layout Style

Patterns for Boxed Mode

Backgrounds for Boxed Mode

Toate campurile sunt obligatorii.

Inchide formularul

Chirurgie Glaucom

Glaucomul este o afectiune oculara caracterizata prin cresterea presiunii intraoculare.  Este o forma particulara de orbire, ce se caracterizeaza prin distrugerea completa si progresiva a nervului optic. Campul vizual se restrange treptat pana apare orbirea, care este din pacate ireversibila.

Tratamentul variaza in functie de tipul glaucomului. In cazul glaucomului congenital este oportuna interventia chirurgicala, in glaucomul primitiv cu unghi ingust se practica terapia laser, iar in glaucomul primitiv cu unghi deschis, tratamentul poate fi medicamentos si doar cand acesta nu mai da rezultate se apeleaza la interventia chirurgicala.

Tratamentul si chirurgia glaucomului au ca scop nu redarea vederii, ci mentinerea sub control a bolii si prevenirea deteriorarii suplimentare a vederii.  Depistarea din timp este deosebit de importanta si de aceea Centrul Oftalmologic Gauss detine cea mai moderna aparatura pentru depistarea si tratarea precoce a glaucomului si acorda o atentie deosebita tuturor pacientilor in vederea depistarii predispozitiei catre glaucom.

.