Style Sampler

Layout Style

Patterns for Boxed Mode

Backgrounds for Boxed Mode

Toate campurile sunt obligatorii.

Inchide formularul

Cataracta

Cataracta este o afectiune oftalmologica ce determina scaderea progresiva a vederii, cauza fiind pierderea trasparentei cristalinului. Pacientul acuza vedere incetosata sau neclara, modificarea perceperii culorilor si a contrastelor si sensibilitate crescuta la lumina.

Cataracta este o afectiune frecventa, fiind si principala cauza a scaderii vederii la persoanele varstnice. Netratata, aceasta afectiune poate conduce la complicatii grave.

Se poate forma pe oricare dintre cele trei straturi ale lentilei: capsula, cortexul sau nucleul, acestea determinand si tipul cataractei. De obicei cataractele descoperite in zonele corticale sau nucleare sunt asociate varstelor inaintate.

Desi cataracta apare cel mai frecvent la persoanele varstnice, ea poate aparea si in copilarie si este de doua tipuri: cataracta juvenila – intalnita la varste fragede si de cataracta congenitala – din nastere. Aceste tipuri sunt rare si se manifesta de obicei la ambii ochi, unul dintre ei fiind mai afectat decat celalalt.

Vestea buna este ca operatia de cataracta este una dintre cele mai sigure si eficiente tipuri de chirurgie existente.

Operatia cu ultrasunete (facoemulsificarea), cu implant de cristalin artificial foldabil este cea mai moderna metoda de tratament, ce se efectueaza printr-o incizie  atat de mica incat nu este nevoie de sutura.

Interventia chirurgicala dureaza intre 7 si 60 minute, in functie de maturitatea cataractei, iar in cadrul Clinicii Gauss au fost realizate cu succes peste 15 000 astfel de interventii.